×
Ürünler Sepete Eklendi
Müzik Aletleri Vade Farksız 3 Taksit Fırsatı! 1 İş Günü İçerisinde Kargo Bayi Ol
Kategoriler Kategoriler

    Gaziantep Konservatuvar Hazırlık Kursları

    Gaziantep Konservatuvar Hazırlık Kursları

    Konservatuvar Nedir?

    Konservatuvar, kelimesi Türkçe diline İtalyanca, İngilizce ve Fransızca gibi Latin kökenli dillerden girmektedir. Konservatuvar hem Türk hem de batı müziklerini bilen öğretmenleri yetiştirebilmek için 1917’ de kurulmuş ve 1927’den itibaren İstanbul Belediyesi adı altında faaliyete geçmiş olan kurslardır. Beste ve sahne sanatlarında eğitim vermekte olan bu kurslar. Türkiye’de başta Ankara Konservatuvar olmak üzere birden fazla konservatuvar okulları açılmıştır.

    Enstrümanların Avantajları Nelerdir?

    Müzik dinlemenin topluma birçok faydası olduğu gibi aynı şekilde müzik aleti çalmanın da birçok avantajı ve faydası bulunmaktadır. Peki bu avantajlar nelerdir? bir bakalım;

    • Öz Güveninizin gelişmesini ve artmasını sağlar.
    • Evrensel bir dilinizin oluşmasını sağlar.
    • Disiplinli olmanıza katkıda bulunur.
    • Sosyalleşmenize olanak sağlar.
    • Stresinizi azalttığı görülmüştür.
    • Okumadaki becerilerinizi de geliştirir.

    Bununla beraber olmak üzere daha birçok avantajları bulunmaktadır.    

    Müzik Kulağı Doğuştan Mıdır?

    Müzik kulağı kişilerin müzik seslerini tanıyarak ses veya çalgı yoluyla tekrar vermesidir. Müzik alanında çalışma yapan insanların ortak özellikleri kulaklarının yatkın olmasıdır. Bunun sebebi ise yeterli bir duyuş kapasitesine sahip oldukları içindir. Okuma ve müzikal duyma temel olan iki faktördür. Ayrıca eğer birisinde bu söylediklerimizin hepsi varsa ritim kulağı da var demektir notaları ayırt etmek bu sektörde önemli rol oynamaktadır. Ve son olarak müzik kulağı doğuştan gelen bir özellik olsa dahi müzik kulağı olmayan kişilerde çabalayarak müzik kulağını geliştirilebildiği gözle görülmüştür.

    Müzik Kulağı Hakkında Bilgiler Nelerdir?

    Müzik Kulağım Var mı?

    İlk olarak müzik kulağınız olup olmadığını anlamak için bir müzik kursuna gitmeniz gerekmektedir. Çünkü sizin müziğe olan sevginiz ve ilginizin farkında olmayan insanlar sizi kırmak için müzik kulağın yok veya yanlış bilgi vererek müzik kulağınız var demesini ve sizin üzülmenizi istemeyiz. Eğer Millî Eğitim Bakanlığına başvuru yaparsanız sizi geri çevirmeyeceğinden eminiz. Müzik kulağınızın olup olmadığını anlamak için test yapılması gereklidir o yüzden müzik kursuna gitmeden en az 1-2 saat öncesinde herhangi bir şey yememeye özen göstermeniz gereklidir. Mesela, siz bir gitar veya piyano kursuna giderseniz piyanonun tuşlarına sizin cevap verebileceğiniz tizlikte karışık olarak seslere basacaklar ve sizden bu sesin ne olduğunu isteyecekler. Ve sizde çalınan sesi aynı frekansta vermeniz gerekmektedir. Bu şekilde müzik kulağınızın olup olmadığı anlaşılacaktır.

    Müzik Kulağını Geliştirme Yöntemleri Nelerdir?

    • Ritmik Sayma;

    Müzik kulağının gelişimi için gereken birkaç işlem vardır. Mesela, ilk önce notalar ve ritimler ile başlamanız gerekmektedir. Yani bir nevi saymamız gerekiyor. Mesela, 4/4’lük bir ritimi 1,2,3,4 olarak tek tek saymamız sizin için en makbul olan şeklidir.  Aslında böyle saymak kolay gelebilir ama 70 bmp metronomda 4 vuruş saymak ile 140 metronomda 4 vuruş saymak hiç kolay olmayacaktır.

    • Disiplinli çalışmak;

    Aslında her zaman bütün işlerimizi disiplinli bir şekilde yapmamız gerekmektedir.
    Eğer müzik kulağınız var ise sizinde disiplinli, kararlı ve gerçek amacınız da var olan müzik kulağınızı geliştirmekse sıkı, gayretli ve istikrarlı olmanız gerekiyor. Her gün en az 2-3 saat kurstan sonra dahi çalışmak sizin gelişiminizi hızlandıran bir etken olacaktır.

    • Şarkı Notalarını Tahmin Etmek;

    Müzik kulağınızın gelişmesi için yapanız gereken bir şeyde normalden daha fazla ve farklı farklı şarkılar dinlemeniz olacaktır. Çünkü çalışmanız gereken bu şarkıları dinleyip melodilerini ve notalarını aklınızda tutup tahmin etmeniz gereklidir. Mesela dışarda gezdiğiniz yerde keman veya gitar çalıyor ise siz bunu dinleyerek ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. Örneğin bir keman çalıyor ve siz hangi notaları çaldığını söylediniz ve eğer söylediğiniz notalar doğru ise sizin müzik kulağınızın geliştiğini veya gelişmeye başladığını farkedebilirsiniz.

     

    Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin;

    0536 355 62 01

    16.11.2024
    Yonkasoft E-Ticaret Sistemleri
    Anasayfa
    Favorilerim
    Sepetim
    Fırsatlar
    Hesabım
    Sepet (

    0

    )
    Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
    Eğer bir ürün satın almak istiyorsanız almak istediğiniz ürünün sayfasına gidiniz.
    Alışveriş Yap