⁠   ⁠
%21 İndirim
%21İndirim
Ücretsiz Kargo
Çılgın Fiyat
Çok Satan
%19 İndirim
%19İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
Çok Satan
₺3.155,00 KDV Dahil
₺3.890,00 KDV Dahil
%19 İndirim
%19İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
%16 İndirim
%16İndirim
Ücretsiz Kargo
Yeni Ürün
Videolu Ürün
₺7.430,00 KDV Dahil
₺9.490,00 KDV Dahil
%22 İndirim
%22İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺20.405,00 KDV Dahil
₺24.145,00 KDV Dahil
%15 İndirim
%15İndirim
Ücretsiz Kargo
₺18.775,00 KDV Dahil
₺23.489,00 KDV Dahil
%20 İndirim
%20İndirim
Ücretsiz Kargo
₺20.405,00 KDV Dahil
₺24.145,00 KDV Dahil
%15 İndirim
%15İndirim
Ücretsiz Kargo
₺6.500,00 KDV Dahil
₺8.490,00 KDV Dahil
%23 İndirim
%23İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺6.500,00 KDV Dahil
₺8.490,00 KDV Dahil
%23 İndirim
%23İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
%17 İndirim
%17İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺1.220,00 KDV Dahil
₺1.533,00 KDV Dahil
%20 İndirim
%20İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺1.220,00 KDV Dahil
₺1.533,00 KDV Dahil
%20 İndirim
%20İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺1.220,00 KDV Dahil
₺1.533,00 KDV Dahil
%20 İndirim
%20İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺810,00 KDV Dahil
₺990,00 KDV Dahil
%18 İndirim
%18İndirim
Ücretsiz Kargo
₺7.430,00 KDV Dahil
₺9.490,00 KDV Dahil
%22 İndirim
%22İndirim
Ücretsiz Kargo
Videolu Ürün
₺640,00 KDV Dahil
₺850,00 KDV Dahil

 Mixer İle Ses Sisteminizi En iyi Şekilde Kontrol Edin

Günümüz teknolojisinin müzik dünyasına kazandırdığı en önemli olguların başında hiç kuşkusuz ki ses sistemleri ile birlikte ses ekipmanları gelmektedir. Teknolojinin sağladığı imkanlar önceki yıllara oran ile çok daha fazla geliştiği için pek çok işlem mixer sayesinde müzik dünyasında kolaylıkla yapılabilmektedir.


 
 Mixer Nedir?


 
 Günümüzde ses mikseri bir ve ya birden fazla ses sinyallerini karıştırmaya yaramakta olan müzik sektörünün vazgeçilmez bir ekipman olmaktadır. Kullanılan mikser ses sistemi, diğer tüm bilinmekte olan ses sistemlerini de kontrol etmeye iyi bir olanak sağlamaktadır.
 
 Ses mikserlerinin kullanımının bilindiği alanların başında hiç kuşkusuz ki karaoke gelmektedir. Karaoke, son zamanlarda pek çok kişinin eğlence amaçlı olarak sık sık tercih ettiği ses sistemi olmaktadır. Karaoke esnasında CD’den verilmekte olan ses ile başka yerden gelen seslerin sinyali birbiri ile karıştırılmaktadır.
 
 Bunun sonucunda mikser ses sistemi herhangi bir müzik ile birlikte mikrofonlardan gelmekte olan insan sesi düzeylerini ayarlanarak kayıt edilebilme özelliğini oluşturmaktadır. Buna bağlı olarak istendiğinde ses yüksekliği ya da tonu mixer ile değişmektedir.
 
 Bu kapsamda mixer sistemine konser, eğlence, parti gibi organizasyon sırasında değil de konferans, panel ve ya çok fazla kişi ile yapılan toplantılar esnasında ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sayede de konuşmacının sesinin ne durumda olduğu ve de ne şekilde çıktığı ayarlanabilmektedir. Ayrıca mixer kendi aralarında konuşmakta olan konuşmacıların sesinin izleyici tarafından duyulmasını da engellenebilmektedir.


 
 Mixer Ne İşe Yarar ve Nelerde Kullanılır?


 
 Müzik dünyasında, ses mikseri sistemlerinin en sık kullanıldığı yerlerin başında tartışmasız profesyonel müzik stüdyoları gelmektedir. Bu stüdyolarda hemen hemen her gün onlarca ve binlerce kayıtlar yapılmaktadır. Buna bağlı olarak ses mühendisleri tarafından, sesler belli kurallar göze alınarak düzeltilip mixer ile karıştırma işlemi itina ile yapılmaktadır.
 
 Bütün bu ses ile ilgili düzeltmeleri yapmaya yarayan aletlere ses mikseri denilmektedir. Örnek vermek gerekirse, herhangi bir vokal kaydında belirli yerlerde duyulan sesin alçalması ve de yükselmesi gibi durumlar da mikser ses sistemi sayesinde kolaylıkla yapılmaktadır.
 
 Bu olay müzik dünyasında mikser ses sistemi anlamında son derece önemli olmaktadır. Buna benzer bir şekilde konser ve barlar gibi canlı müzik yerlerinde de ses sistemi kurulmakta ve kurulurken mikser ses sistemi kullanılmaktadır.
 
 Çünkü canlı performanslar yapıldığında özellikle hoparlör bağlantılarında ve enstrüman bağlantılarında mutlaka ses mikseri tercih edilmektedir. Bu sayede her kanal ayrı ayrı kontrol edilip canlı performans esnasında seslerin yüksekliğinin, tınısının ve tonunun ayarlanmasında ses mikseri sistemlerinden faydalanılmaktadır.


 
 Dijital Mikser Nedir?


 
 Günümüz koşullarında dijital mikser ürünlerini iki gruba ayırmak mümkün olmaktadır. Bunlar; dijital kontrollü analog mikserler ve de tamamen dijital olan mikserler şeklinde yer almaktadır. Dijital kontrollü olan analog mikserlerde genel olarak sinyal akışı ve de işlenişi analog olarak gerçekleşmektedir. Fakat mixer ürünlerin kontrolleri dijital parametre bazında çalışmaktadır.
 
 Tamamen dijital olarak çalışmakta olan mikserlerde sinyal dağılımı ve de işlenişi dijital olarak gerçekleştirilmektedir. Dijital kayıt cihazlarından ya da bilgisayardan gelen sinyal mixer ürününe dijital olarak girmektedir. Analog kaynaklardan gelmekte olan sinyal bir dış üniteler ya da mikserin üzerindeki analog ve dijital çevirici aracılığı ile de dijitale çevrilmektedir.
 
 Mikserden çıkış dijital ve ya bir dijital ve analog çevirici aracılığı ile analog olarak yapılabilmektedir. Bu kapsamda digital ya da analog mikser ses müzik sistemi seçmek tercihler göz önüne alınarak mümkün olmaktadır.
 
 
 Teknoloji geliştikçe her zaman ses ekipmanlarında belirli gelişmeler olmaktadır. Bu bağlamda ses ile ilgili gelişmelerin önde geleni hiç kuşkusuz ki ses ekipmanlarından birisi olan ses mikseri olmaktadır. Bu mixer, kullanıcının stüdyodaki bütün cihazları volüm, ton ile denge şeklinde kontrol etmesini sağlayan araç olmaktadır.
 
 Mikserler herhangi sinyali kayıt ya da monitör etmek amacı ile gerekli cihazlara gönderilmesini sağlamaktadır. Kullanılan mikser ses sistemi iki ya da daha fazla giriş kanalında yer alan seslerin harmanlanmasına da yardımcı olmaktadır. Seslerin özellikleri de mixer aracılığı ile kontrol edilmektedir. 
 
 Önceki yıllarda teknoloji bu kadar ilerlemeden öncesinde eski stüdyolarda analog olan ses mikseri yaygın olarak kullanılmaktaydı. Ancak teknoloji geliştikçe de analog mikserlerin yerlerini dijital mixer ürünleri yer almaktadır. Artık ses mikseri DAW adı verilmiş olan yazılımlar ile kontrol edilmektedir.
 
 Analog olan çeşitli mixer ürünlerini üreten firmalar ise ürünlerinin aynısını dijital sistemlere tasarlamaktadır. Kullanıcılar için bu durum oldukça verimli, kullanışlı ve de bütçe dostu olmaktadır. Çünkü analog ses mikseri ürünleri almak her zaman için DAW üzerinden işlem yapmaya kıyaslandığı zaman çok daha pahalı ve de düzenli olmaktadır.


 
 Ses Mikseri Kanal Seçenekleri Nelerdir?


 
 Mikser çeşitleri toplamda ikiye ayrılmaktadır. İki türde stüdyo mikseri ve ya diğer adı ile konsolu bulunmaktadır. Bu mixer çeşitleri; Split mikserler ve Inline mikserler olmaktadır.
 
 Split mixer konsollarda genel olarak kanal kayıt sırasında ve kaydedilen sinyalin girdiği kanal ile banttan dönen sinyalin kanalı farklı olmaktadır. Inline mixer konsollarda ise genel olarak split konsolların tam tersi olarak kaydedilen sinyalin girdiği kanal ve de banttan dönen sinyalin kanalı aynı olmaktadır. Bunu kanalın içinde kanal olarak da düşünmek mümkündür.
 
 Bu kavram ilk başta son derece kafa karıştırıcı gelebilir ancak Inline mikserlerde bantların dönüşü için hemen hemen her kanalda line ve de mikrofon girişinin yanında ayrı bir giriş bulunmaktadır. Bu bantta dönüş girişleri farklı amaçlar ile ve de bağımsız olarak kullanılabildiği için genel olarak bağlı oldukları kanaldan ayrı olarak numaralandırılmaktadır.
 
 Örnek vermek gerekir ise 24 kanal bir inline mixer aslında toplamda 48 kanal olmaktadır. Inline kanallar 24 rakımı sonrasında numaralandırmaya başlar. 25 numaralı kanal, genellikle 1 numaralı kanalın içinde yer alan inline kanalı olmaktadır.
 
 26 numaralı kanal ise, 2 numaralı kanalın içinde yer alan inline kanalı olmaktadır. Son olarak ise 27 numaralı kanal ise, 3 numaralı kanalın içinde bulunan inline kanalı olmaktadır. Bu şekilde örnekler devam edebilmekte ve de kanalların adlandırılması yapılabilmektedir.


 
 Inline Mikserler ve Split Mikserlerin Kullanımı Nasıldır?


 
 Inline ses mikseri sisteminde flip tuşu bulunmaktadır. Bu mikserlerde de bant dönüşlerinin girişleri genelde normal olarak kanalda yer alan Mix B bölümüne gelmektedir. Kanal kayıt sırasında ise bant dönüşleri genelde monitör odasında olan Mix B üzerinden monitör edilmektedir. Miks esnasında flip tuşuna basılmakta ve flip tuşu tape, mic/line girişlerinin yerlerini değiştirmektedir. Bu durumda iken bant dönüşleri esas kanala gelmektedir.
 
 Örnek vermek gerekir ise 24 kanallı olan bir inline mixer bant dönüşleri 25 numaralı ve 26 numaralı kanallara geliyor ise, bu kanallar aslında temelde 1 numaralı ve de 2 numaralı kanalların içinde yer alan inline kanallar olmaktadır. Buna bağlı olarak, flip tuşuna basıldığında bant dönüşleri 1 numaralı kanallara ve 2 numaralı kanallara gelecektir.
 
 Ardından Mix B katında bir source tuşu bulunmakta ve bu tuş sayesinde de mix B kullanımıyla ilgili olarak bir seçenek önünüze gelmektedir. Source tuşu channel konumlarında olduğu zaman genel olarak Mix B katı sinyalleri bağlı bulunduğu esas olan kanaldan almaktadır. Bu özellik de size main mix’in yanında bağımsız olarak ikinci bir mixer işlemi daha yapmanıza imkan sağlamaktadır.
 
 Inline ses mikseri split olarak kullanılabilirken, split ses mikseri inline özelliklere sahip olmadığı için bu şekilde inline ses mikseri olarak kullanılamamaktadır. Eğer kanal sayısı yeterli ise mikseri split olarak da kullanmak daha rahat ve de kolay olmaktadır. 24 kanal inline ses mikseri ile 24 kanal kayıt yapan kişiler, mikseri inline kullanmak dışında başka durum olmamaktadır.


 
 Miksere Mikrofonlar Nasıl Bağlanır?


 
 Sık sık tercih edilen mikrofonları ve yahut enstrümanları mikserlerde kullanılacak girişlere bağlamak ilk adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanılan giriş kanallarına tam anlamı ile karşılık gelmekte olan “Insert” jaklarının hemen hemen her birine dörte bir kablo takılması gerekmektedir. Bu dörtte bir kabloların da diğer ucu mutlaka ses arabirimi üzerinde yer alan girişlere bağlanması gerekmektedir.
 
 Bunların sonucunda ise DAW' da, parçaların her birinin girişlerini seçmek gerekmektedir. Bu işlemin ardında da miksere mikrofon bağlanmış olmaktadır. Miksere mikrofon bağlanarak kişiler müzik dünyasında rahat olarak bu ses sistemi ekipmanını kullanmaktadır.

 

 Mikser Çeşitleri Nelerdir?


 
 Müzik dünyasında ses mixer ürünü pek çok sayıda kişi tarafından talep görmektedir. Ses mikserleri marka ve de modellerine göre de birçok kullanıcının gereksinimini karşılamak üzere çeşitli özellikler ile üretilmektedir. İlk olarak ses mixer ürünü özelliklerinden giriş ve de çıkış özelliklerinden bahsetmek gerekirse; üzerinde farklı tipte olan ses girişleri ve ses çıkışları bulunmaktadır.
 
 Örnek vermek gerekir ise; 3 pinli xlr, 5 pinli, 4 pinli, ve 6,3 mm çivi jak, aux, 3,5 mm jak, tost, speakon konnektör gibi bir takım giriş ve de çıkış portu türleri bulunmaktadır. Özellikleri içinde bu tip ses giriş ve ses çıkışların sayısı da gösterilebilmektedir. Bu giriş sayıları genel olarak ses mixer konusunda kanal adlandırılmaktadır.
 
 Müzik mikseri üzerinde yer alan kanallar kendi içinde tam olarak mono ve stereo kanallar şeklinde ayrılmaktadır. Bu bağlamda ses mikseri üzerinde yer alan bu girişlere ek özellik anlamında +48 volt phantom olan güç özelliğe sahip kanallarda bulunmaktadır. Bu bağlamda mikser ses sistemlerinin çeşitleri arasında seçim yapan kişiler kalitesine ve çeşidine göre fiyatlandırmayı da takip etmelidir.


 
 Deck Mikser Modellerinde Midex Etkisi


 
 Sıklıkla tercih edilen deck mikser iki ve ya daha çok ses cihazının kullanılmasının gerektiği yerlerde mikser ses sistemi çok iyi bir yardımcı eleman olarak kullanıcıların karşına çıkmaktadır. Deck mikser modellerinde diğer müzik alet ve ekipmanlarına olduğu gibi midex etkin olmaktadır. Bunlardan öne çıkmakta olan ve ses mikseri çeşitlerine gereksinim duyan ilk örnek mikser ses sistemidir.
 
 Karaoke sistemlerinde kullanıcıların sesi ile beraber karaoke yapılacak müziğin de aynı anda ses cihazlarına pürüzsüz bir şekilde de aktarılabilmesi amacı ile ses mikserleri kaçınılmaz bir etken olmaktadır. Dijital, ampilifikatör (power) ve de deck olarak toplamda 3 adet ana başlıkta incelenmektedir.
 
 Deck mikser modellerinde hiç şüphesiz ki midex etkisi müzik mikser ürünleri arasında en çok talep gören ürünlerden birisi olmaktadır. Ses mikserleri kategorisinde bu ana başlıklar ile kullanıcılarının ilgi alanlarına göre de filtrelenmekte ve de kısımlara ayrılmaktadır. Bu bağlamda amplifikatör (power) ses mixer ürünleri adından da anlaşılacağı gibi içerlerinde amfi barındırıp kolonlara bağlı olarak kullanılabilmektedir.
 
 Önceden record edilen ses kayıtlarını ve ya müzik alt yapılarını ses ile birleştirmek isteyenler de seçimini dijital mikserlerden yana kullanması gerekmektedir. Dijital mikserlerin üzerlerinde yer alan butonlar ayrıca öncesinde recordlanan seslere göre hareket kabiliyetlerini kullanabilmektedir. Bu kapsamda deck mikser ürünleri ise canlı müziklerde, düğün, kulüp, barlarda ve de stüdyo alanlarında kullanılmaktadır.
 
 Vazgeçilmez olan deck mikser ürünleri; amplifikatörlü modellerden değişik olarak sadece aktif kabin hoparlörleri ile çalışabilmektedir. Buna ek olarak ses mixer ürünü bu işlemi yapar iken modeline göre ses işleme ve de efekt özellikleriyle ses renk katma görevini de yapmaktadır. Sonuç olarak deck mikser ve ya ses mikseri ise yalnızca ses karıştırıcı yani ses yönetmek için kullanılmaktadır.


 
 Mikserin Ses Sistemi İçin Önemi


 
 Günümüz koşullarında pek çok sayıda kişi tarafından tercih edilmekte olan ses sisteminde kullanılan mikser ürünleri müzik dünyası için son derece önemli olmaktadır. Bu bağlamda mikser ses sistemi, vazgeçilmez ürünlerinden bir tanesi olmaktadır.
 
 Ses mixer ürünleri, ses sistemi ürünlerinin içinde organlarımıza kıyas ile beyin görevi görmektedir. Bunun yanı sıra ses mikseri sistemi giren sesleri ve de çıkan sesleri yönetme görevini tam olarak üstlenen ses sistemi ürünü olmaktadır. Mikser ses sistemi, ses giriş cihazlarını toplama ile ses çıkışlarına yöneltme işlemlerini yapmaktadır. 
 
 Müzik mikseri özelliklerine ilave olarak efektlerinden bahsetmek gerekmektedir. Efektli olan mixer seçenekleri kendi arasında genel olarak dijital efektli ve de analog efektli olarak ayrılmaktadır. Efektli olan ses mikserlerinde ekho ve reverb gibi kullanıcıların aklına gelebilecek onlarca farklı ses efekti bulunmaktadır.
 
 Bazı ses mikseri sistemleri çift efektli olarak da nitelendirilmektedir. Sonuç olarak ses mikseri sistemi ile ilgili modellerde dijital çift efekt özellikleri de bulunmaktadır. Üzerinde ek olarak volüme, bas, tiz, mid ve de gain gibi pek çok sayıda ses özelliklerini de kontrol etmek üzere tuş takımları bulunmaktadır.


 
 Ses Mixer Fiyatları

 


 
 Sonuç olarak müzik mikser ses sisteminde elde edilen ürünün fiyatlandırılması çok çeşitli olmaktadır. Buna bağlı olarak ses mikser sistemi yapılan hammaddenin kalitesine, rengine, cinsine, modeline, sağlamlığına, dayanıklılığına ve de markasına bağlı olarak değişimler göstermektedir.
 
 Müzik mikser sistemleri fiyatı için yapılan tüm araştırmalarda çok ucuz olan ses mikseri fiyatları ile daha üst sınıfta yer alan olan yüksek fiyata sahip ses mikseri fiyatları ile karşılaştırmak mümkün olmaktadır. Yani ucuz müzik ses mikser sistemi bulunabileceği gibi, yüksek fiyatlı müzik mikseri ürünü bulmak da piyasada mümkün olmaktadır.
 
 Ses mikseri sistemi fiyatları arasında en yüksek ve en düşük fiyat arasında bu kadar fark olmasının en temel sebebi merak edilip araştırıldığında pek çok sayıda sebep ortaya çıkmaktadır. Fiyat farklılıklarına neden olan bu durumlar genel olarak markası, modeli, dirençliliği, ses kalitesi, uzun ömürlü kullanım vaat etmesi, ek özellikleri, kanal sayısı, parçası, satıcısı firma ve de kişilerin rekabet durumları ile orijinal olması gibi durumlardır.
 
 Buna ek olarak ses mikseri sistemlerinde markasının menşei de son ürünün fiyatı üzerinde çok etkili olmaktadır. Bazı müzik mikser ürünleri aynı kanal sayısında, aynı özelliklere sahip olan farklı markalarda yüksek fiyat farkları ile satışlara sunulabilmektedir.
 
 Bunun yanında bir de aynı marka ve de aynı model ses mikseri dahi farklı satıcılarda satılırken farklı fiyatlar üzerinden satışa sunulabilmektedir. Bu durumlar marka ve ya satıcılar arasında rekabet ortamlarını yaratmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Yonka Elektronik A.Ş. olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.