Gaziantep güzel sanatlar hazırlık kursları, öğrencilerin hangi alanda yetenekleri varsa yeteneği olduğu alanlara koşullandırılıp o bölümün beceri sınavlarına girmesini sağlar yani eğer görsel sanatlarda yeteneği var ise resim çizilerek sınav olur veya eğer öğrencinin ses yönünde bir yeteneği mevcut ise solistlik ya da çalgılar ile ilgili bir yeteneği varsa o alanların sınavlarına girilerek sınavın sonucuna göre bir başarım puanı elde etmiş olur ve Güzel Sanatlara alınıp alınamayacağının haberi verilmektedir. Ayrıca bu okulda kariyer yapmak isteyen ve sanatla ilgili bir meslek edinmek isteyen öğrencilerin tercih ettikleri okullar arasında ilkidir. Güzel sanatlarda okumak isteyen öğrenciler içerisinde hangi bölümlerin olduklarını oldukça merak ediyorlar peki bu bölümler nelerdir?
Güzel sanatlar hazırlık kursları müzik bölümü; bu bölümde genel olarak müzik eğitimi verilmektedir, akademisyenler tarafından, müzik öğrenme yolları anlatılmaktadır. Müzik bölümünde ayrıca sadece solistlik gibi alanlar harici çalgılar yani enstrümanlar da bu bölümde sıkça hatta neredeyse bütün müzik bölümünde olan öğrenciler en az 1-2 tane enstrüman çalmayı bilmesi gerekmektedir. Ayrıca piyano derslerinin zorunlu olduğu ve her öğrencinin müzik ile ilgili bu tür dersleri işleyerek konservatuvar için hazırladığı bir eğitim kurumudur. Bu bölümde de diğer bölümlerde olduğu gibi bir yetenek sınavı yapıldıktan sonra öğrenci alınır. Müzik bölümünde olan öğrencilerin aynı zamanda farklı farklı enstrüman ve sanat tarihi ile ilgili dersler de bulunmaktadır.
Güzel sanatlar hazırlık kursu bölümleri arasında Tiyatro bölümü de vardır. Tiyatro bölümü gelecekteki oyuncu adaylarını fakültelere hazırlarken kendilerini teorik bilgi açısından geliştirebilmeyi amaçlamaktadırlar. Oyunculukta 4 tane ses ve konuşma eğitimleri vardır bunlar; oyunculuk, toplu oyunculuk, diksiyon ve artikülasyon gibi farklı farklı konuşma ve ses derslerinin verildiği bir bölümdür. Ayrıca oyunculuk için temel bilgilerin verildiği bir programdır.
Kariyer ve iş imkanları açısından baya fazla olan resim bölümü içerisinde geleceğe yetenekli ve başarılı iç mimarlar, heykeltıraşlar, grafikerler ve en önemlisi ressamlar yetiştirilmektedir. Güzel sanatlar lisesinde resim bölümü çok popülerdir. Öğrenciler yeteneklerini geliştirmek için eğitim alırken aynı anda ilgi ve isteklerini geliştirecek dersler ile yaratıcılıkları da gelişir. Güzel sanatlar bölümünde dört yıl boyunca desen, resim ve heykel gibi temel resim bölümü alanlarında eğitim almaktadır.
TV bölümlerinde dört yıl boyunca öğrencilerin hazırlık süreci oluşturur ve bu süreçte bol bol bilgi aktarımı yapılmaktadır. Yapımcı, yönetmen dijital kurgu, kameramanlık gibi alanlarda eğitim veren bir merkezdir. Aynı zamanlarda fotoğraf çalışmaları, senaryo ve metin yazarlığı konusunda çalışabilecek üstün yetenekli öğrenciler yetiştirmeye yönelik bir bölümdür. Ayrıca televizyon veya telefon iletişimini her yönden verimli bir şekilde kullanan ve medyada etkin olarak rol oynayan geliştirilmiş yeni fikirlerle bu bölümü büyütecek öğrenciler yetiştirmektir.
Türkiyede birçok ilde güzel sanatlar fakültesi bulunmakla birlikte, Gaziantep üniversitesinde yer alan güzel sanatlar için bizler her zaman yanınızdayız. Hem Gaziantep hem de ülkemizde bulunan birçok güzel sanatlar fakültesi için desteğe ihtiyacınız var ise Yonka Akademi'nin sizler için hazırladığı kurs imkanlarını değerlendirmeden karar vermeyiniz.
0
)