Günümüzde elektronik gitar çalmak isteyen ve nasıl kullanıldığını öğrenmek isteyen bir çok insan var. Ve her geçen zaman içinde de bu konu üstünde çeşitli incelemeler de haliyle artmaktadır. Bende sizlere bu makalede detaylı bir şekilde araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri aktaracağım. Merak ediyorsanız okumaya devam edin.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki klasik gitar kullanımı ile aynı mantığa sahip olup, öğrendikçe de kolaylaşan bir gitar türüdür. Asla zor olacak diye düşünmeyin. Öğrenmek için gereken ilgi ve emek verildiği sürece rahatlıkla çalmaya başlayabileceğinize emin olabilirsiniz. Tüm gitar çeşitleri içerisinde yüksek sesi ve şekil özellikleri ile oldukça dikkat çeken ve ilgi duyulan elektronik gitarların belirli çalma teknikleri bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar da zamanla kendine göre teknikler geliştirmektedir. Sizlerde elektro gitar çalabilmek için belirli çalma tekniklerini ve egzersizler yaparak, sabırla sürekli tekrarlarda bulunarak ilerleyebilirsiniz. Tabi tüm bunlara ek olarak nota bilgisi ve müzik kulağınızın olması da büyük avantaj sağlayacaktır.
Gitar çalmaya ilk önce elektronik gitar ile başlayacaksanız ve bu durum size endişe yaratıyorsa, hiç merak etmeyin. Direkt olarak başlayabilir ve rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Çelik telleri bulunması sebebi ile pena yardımı ile çalmanız daha kolay olacaktır. Ancak bazı kullanıcılar uzun tırnak ile çalmayı da tercih ediyorlar. Elektro gitarı çalarken rahat edebilmeniz adına klavyesi ve sap donanımı sizi rahatsız etmeyecek şekilde olmalıdır. Ayrıca elektro gitar satın alırken yanında ek olarak amfi, pedallar ve akort etmeye yardımcı olacak dijital tünerler temin etmeniz de sizler için fayda sağlayacaktır. Telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden çeşitli akort uygulamaları ile de gitarınızı akort etme sorununu kolayca halledebilirsiniz.
Elektro gitarlar çelik tellere sahip olan, özel ağaç türlerinde üretilen telli müzik aletleri kategorisinde yer alan bir enstrümandır. Tüm gitar çeşitlerinin kullanımında olduğu gibi başta pena olmak üzere parmaklarımız ve ellerimizle kullandığımız bir müzik aletidir. Ve özellikle ayakta kullanılan bu gitar türünü bir askı yardımı ile vücuda sabitleyerek doğru açıda karın hizasında kullanmayı sağlamalısınız. Pena ile tellere temas sağlayıp, sap üstünde istediğiniz sese göre perdelere gerektiği kadar baskı uygulayarak istediğiniz sesleri ve tınıyı üretebilirsiniz. Bu muhteşem enstrümanı kullanırken bazen pedal ya da benzeri ek yardımcıları da kullanarak çıkan sesleri çeşitlendirip daha da lezzetlendirebilirsiniz. Ayrıca Elektronik gitarlar kendi içinde katı ve boş gövdeli olarak 2 farklı çeşide ayrılmaktadır.
Katı Gövdeli Elektro Gitar : Bu gitar çeşidi masif bir gövdeye sahip olup, ses verimliliği konusunda yüksek çıkışlara ve geri beslemelere sahip olan bir enstrümandır. Birçok ses özelliklerinin bulunduğu çok fonksiyonel bir gitar türüdür.
Boş Gövdeli Elektro Gitar : Bu gitar türünde boş bir gövde bulunması sebebi ile ses yankılanmalarına yardım edecek bir yükselticiye ihtiyaç duymadan sesin çıktığı, kıvrımlı bir üst yüzeye sahip olan bir gitar çeşididir.
Tüm gitar çeşitleri ile kullanım mantığı aynı olsa da ufak tefek farklılıklar mevcuttur. Örneğin, elektro gitar, tamamen elektronik sinyaller ve verilere göre kullanımı tasarlanmıştır. Ve buna göre de ek ekipmanlar yardımı ile kullanılmaktadır. Ve elektro gitarlar özellikle jazz, rock, pop, blue, elektronik vb. müzik türlerinde kullanılmaktadır.
Elektro gitar ve her gitarda olduğu gibi belli başlı bazı kullanım teknikleri elbette ki bulunmaktadır. Elektro gitar telli bir müzik aleti olduğu için bir pena yardımı ile ya da gitar çalabilmek için yeterince uzun bir tırnağa sahip iseniz pena görevini gördürerek çalabilirsiniz. Gitarı çalarken çalma hızınızı da ayarlamanız ve bu şekilde çalışmanız oldukça önemlidir. Ve parmaklarınız ile çalarken notaları, ton ve tınıları hissedip yaşayarak basarsanız bastığınız notanın hangi perdeye ait olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.
0
)